CONSUM RESPONSABLE A LES AULES
Durant els mesos de gener, febrer i març, l’equip d’informadors juvenils dels Centres Joves de Mislata gestionat per Culturama per a aquest Ajuntament, ha realitzat xarrades sobre consum responsable en 1º, 2º i 3º d’E.S.O. dels instituts del municipi.Per consum responsable s’entén l’elecció dels productes i serveis no atenent només a la seua qualitat i preu, sinó també al seu impacte ambiental i social i a la conducta de les empreses que els elaboren. Un consumidor/a responsable realitza les seues compres de manera conscient: es pregunta què compra, per què ho compra i on ho compra, tenint en compte criteris ètics i ecològics de producció. El consumidor/a responsable cerca l’opció de consum amb menor impacte negatiu sobre el medi ambient i amb millor efecte positiu en la societat.
El passat 15 de març es va celebrar el Dia Mundial del Consum Responsable, que a més de reconèixer els nostres drets com persones consumidores, ens recorda que hem d’actuar de forma responsable: fomentant una economia solidària i de comerç just, respectuosa amb el medi ambient i amb les persones que produeixen els béns que consumim. Una data molt important per a involucrar tant a ciutadans com a organitzacions a aconseguir un món millor.
Amb l’alumnat de 1º d’E.S.O. s’ha treballat sobre la incidència de la publicitat en la nostra forma de pensar i actuar i en la importància de no deixar-se portar per la mateixa. En les classes de 2º d’E.S.O., a partir d’una sèrie de cartells i unes targetes amb frases, s’obria el debat sobre quins són les conseqüències sobre el nostre entorn de la societat de consum. Finalment, amb l’alumnat de 3º d’E.S.O. s’ha treballat mitjançant la visualització d’una sèrie de vídeos/documentals sobre les conseqüències socials de la societat de consum actual, generant així entre els joves, debats i reflexions entorn del tema.
Imatges exposició “Planeta Sano” Concurs de cartells – Caja Madrid de 2007, també exposada en Centres Joves de Mislata.