Descarrega, llig i comparteix.
Compartim l’experiència dels projectes guanyadors i convidats en aquesta publicació que, seguint amb el model de les tres edicions anteriors, ha sigut editada com una guia de consulta provocadora d’estímuls que aconseguisquen transformar en reals noves idees en procés de desenvolupament.
Mediació cultural i artística com a eines per a la innovació social.
Un dels reptes més significatius que enfronta la societat actual és abordar la innovació en l’àmbit social. Normalment, aquest concepte s’aplica a camps com les tecnologies, la ciència i els processos de producció industrial. Però en el context en el qual vivim, en constant canvi i desequilibri, cada vegada resulta més important facilitar noves i més eficients maneres de fer front a les necessitats de la població; i aquesta urgència es posa de manifest singularment a l’hora d’articular polítiques de joventut que donen respostes als qui han de conformar la societat de futur méspròxim.
En Culturama hem articulat el nostre treball sobre la base d’aquest repte a través del Premi Culturama Innovació Social en Joventut. El nostre propòsit és afavorir, potenciar i difondre tot un seguit d’accions que s’estan duent a terme per joves o dirigides a joves amb una incidència positiva en el desenvolupament de les seues comunitats. En aquesta última edició, hem volgut centrar l’interès en aquells projectes que utilitzen l’art, especialment l’art actual, com a element vehicular per al progrés social.
Pensem que l’art i la cultura posseeixen una gran capacitat per a fer les nostres ments més flexibles i obertes per a comprendre diferents realitats, per a entrenar l’intel·lecte i aguditzar la sensibilitat. Les propostes que traslladem a aquest llibre en són un bon exemple, que esperem que puguen servir, al seu torn, per a impulsar noves experiències i construir xarxes de col·laboració al voltant de les temàtiques tractades.
Treballar en xarxa resulta clau en les qüestions referents al desenvolupament comunitari, per aquest motiu, des d’un principi ha sigut clau per al projecte comptar amb la col·laboració dels principals agents de l’entorn que treballen en l’àmbit de la joventut. Administracions públiques, associacions de professionals, òrgans de
representació ciutadana, universitats i iniciativa privada vam sumar esforços per a donar suport als projectes que apareixen recollits en la present edició.
Volem agrair, a les entitats col·laboradores i a les proposades participants, la confiança dipositada i ens agradaria convocar-vos a la pròxima edició del Premi Culturama Innovació Social en Joventut que arribarà a la cinquena edició amb novetats de les quals us anirem informant.
Salutacions L’equip de Culturama
VVAA (2017): Premi Culturama Innovació Social en Joventut, Diputació Provincial de València, p.7.
Edita: Diputació Provincial de València i Culturama.
Coordina: Culturama.
Textos: Premiats i entitats col·laboradores.
Idiomes: Valencià i Castellà.
Correció de textos en valencià: Amanda Prats Fabra.
Dissenya i maqueta: Amparo Soto.
Fotomecánica i impressió: Diputació Provincial de València.
Dipòsit legal: V-1138-2017.
dels textos i les imatges.
Nombre de pàgines: 124.
Mesures: 21 x 15 cm.
Amb la col·laboració de: Generalitat Jove IVAJ, Delegación de Juventud, Deporte e Igualdad de la Diputación Provincial de Valencia, Universitat de València Delegació per a Estudiants Servei d’Informació i Dinamització SeDi, Universitat Politècnica de València, Xarxa Joves.net, Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana-CJCV y Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana.
¿Vols saber més sobre el Premi Culturama Innovació Social en Joventut?