Jocs educatius en format digital
El Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí et convida a conéixer la seua col·lecció i el seu palau mitjançant el joc.
Amb aquest nou projecte fem un pas més en el treball de transformació de continguts en format en línia aplicat a l’educació en museus. Es tracta d’una investigació que busca explorar les possibilitats que ofereix l’entorn digital interactiu amb l’objectiu de produir un joc que acoste a tots els públics la història i les arts sumptuàries del barroc valencià.
S’han publicat ja dos recursos didàctics pensats per a ser realitzats tant en l’àmbit escolar com en el familiar, així com de manera autònoma atenent permisos parentals. Els seus títols es corresponen als recorreguts presencials que ja venia oferint la institució: La meua casa el meu museu i Cada cosa en el seu lloc, tots dos dirigits a un públic entre 6 i 9 anys.
Com a inici de l’activitat es convida a recórrer cada racó del palau a través d’un vídeo. El primer, La meua casa el meu museu, centra els seus continguts a mostrar com és el museu, planta per planta i estada per estada mostrant els seus usos, objectes i elements iconogràfics que allí se situen.
El segon, Cada cosa en el seu lloc, se centra en 11 objectes quotidians del palau d’antany. De manera lúdica s’ofereix descobrir què era, per a què servien i com funcionaven així com identificar quins objectes tenim en l’actualitat per a atendre aqueixos usos.
Tots dos recursos finalitzen amb una activitat de caràcter manual basada en un retallable de paper que permet crear i portar una imatge del museu a les nostres llars.
Us convidem a jugar i us avancem que pròximament es publicaran nous recursos, aquesta vegada dirigits a un públic jove. Així mateix, informem que continuen duent-se a terme les visites guiades i teatralitzades de manera presencial en el museu.