Propostes del dia de la dona
De cara a la celebració del Dia Internacional de la Dona del pròxim 8 de març, reunim una selecció de tallers d’oci creatiu que imparteix el nostre equip dirigits a joves que giren al voltant qüestions d’igualtat de gènere i al dret de la dona.
Les nostres propostes es caracteritzen per emprar metodologies de caràcter col·laboratiu i tenen com a objectiu aportar continguts emprant l’art i la cultura com a activadors amb els quals tractar aquestes temàtiques socials. Des del seu vessant més lúdic i participatiu, potenciem idees i vivències individuals i afavorim amb això una reflexió col·lectiva i consensuada sobre les qüestions tractades des de i per a la joventut. El principal objectiu és fomentar en tot moment una ciutadania més activa i compromesa en la defensa dels Drets Humans.
En general, les activitats que us presentem tenen una duració aproximada d’una hora i mitja i estan pensades per a un grup màxim de 20-25 joves.
Activitats vinculades amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible n.5.
Igualment, us convidem a conéixer altres projectes i serveis en els quals hem treballat recentment en el que de manera directa o transversal s’aborda la igualtat de gènere, un objectiu sobre el qual treballem durant tot l’any.
Wangari Maathai i els arbres de Mislata
Una proposta d’oci educatiu i de sensibilització pel medi ambient.
Vides i paraules per la igualtat de gènere
Afegim a la nostra oferta Vides i paraules per la igualtat de gènere, una exposició que mostra, a través d’una selecció bibliogràfica clau, el moviment feminista i la lluita activista per adquirir la igualtat de gènere des dels anys 70 fins a l’actualitat.
Una producció per a la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu
Presentem una nova línia de treball, dins del nostre servici d’animació lectora, pensada per a ser vista en línia. Una iniciativa que combina l’educació en valors i el foment a la lectura a través de vídeos i activitats interactives.
TRANSFORMEM CONTINGUTS EN TALLERS I CURSOS DIGITALS
Impulsades pels canvis de formats que provoca la situació desencadenada pel Covid-19, en Culturama estem treballant per transformar continguts ja experimentats pel nostre equip en noves propostes digitals que recullen les metodologies que durant aquests anys hem anat emprant.
Taller: Màscares i identitats virtuals
Ens complau informar que Culturama realitzarà un taller sobre l’exposició de Gillian Wearing a l’IVAM. En la proposta treballem els conceptes principals tractats en l’obra de l’artista a través de dinàmiques de grup per a crear un espai de conversa i reflexió sobre els mateixos.
Tractarem qüestions sobre la identitat, relacions de poder, les nostres fantasies i desencantaments, les màscares que portem en la nostra vida quotidiana i la seua presència en els retrats, autoretrats i selfies usant diversos referents a manera de paradoxa i font especulativa.
Una invitació per a establir relacions directes entre els principals interessos de l’art actual amb els de la nostra vida diària.
Tags: Tallers d'oci creatiu