En format comunicació: Transeducar
Participem dins de les X Jornades Internacionals d’Investigació en Educació Artística Transeducar: Feminismes i Dissidències LGTB, organitzades pel grup d’investigació de la Universitat de València Creari, amb la proposta La Mirada Invertida en el Museu de Belles Arts de València.
Mitjançant la veu del nostre company Luis Noguerol, es comptarà una de les iniciatives que formen part de la nostra oferta dirigida a fomentar la reflexió, el pensament crític i l’intercanvi d’idees des dels valors de la diversitat sexual, de gènere i familiar (DSGF).
Es tracta d’una visita a la col·lecció permanent del Museu de Belles arts de València des d’una mirada invertida, tal com es reflecteix en el títol de la comunicació. Una eina educativa amb la qual abordar la diversitat sexual, de gènere i familiar en el nostre context històric i cultural.
De manera paral·lela, La mirada invertida en el Museu de Belles Arts de València, potència el paper del museu com a agent cultural i educatiu compromés amb els drets humans i afavoreix la creació de vincles entre el museu i nous públics.
Les jornades emmarquen les principals temàtiques abordades en els continguts de la vista, conceptes relacionats amb la DSGF (identitat i expressió del gènere, orientació sexual, intersexualitat, models de famílies, etc.); valors de respecte a les diferents identitats derivades de la DSGF i anàlisi de les obres seleccionades de la col·lecció del museu.
Transformar la visita al format comunicació suposa una oportunitat per a compartir la teorització d’aquesta peculiar visita que en la seua pràctica s’ofereix tant a grups d’educació secundària, batxillerat, universitats i públic adult en general i que es duu a terme dins de les sales del museu.
Tags: lgtbiq, Mediació artística, visites