Experiència i resultats: #LIAC 1
Dimecres passat 3 de febrer de 17:30 a 19:30h, va tenir lloc el primer #LIAC Laboratori Itinerant d’Art Contemporani. Un projecte didàctic basat en dinàmiques participatives que ajuden a entendre conceptes clau de l’Art Actual.
La proposta, de caràcter gratuït, va ser organitzada per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València sent l’equip de Culturama qui la va realitzar.
Descarrega’t el Quadern de camp
Els LIAC Laboratori Itinerant d’Art Contemporani es proposen com un treball de camp conformat per les aportacions que van fent els/les participants a partir de dues exposicions proposades, Liliana Maresca en espaivisor i María Ruido en Galeria Rosa Santos, així com d’observar des d’un punt de vista crític, creatiu i evocatiu el trajecte que uneixen ambdues galeries.
Les dinàmiques van partir d’una selecció d’obres en les quals la memòria, el treball, la política i la resistència van ser els temes principals de conversa. El grup va participar d’una forma activa i enriquidora convertint aquests conceptes en imatges que van ser pujant a Twitter (#Liac).
Com en anteriors ocasions, en acabar les dinàmiques passem una breu enquesta amb la finalitat de condensar informació relativa al grup. Dels 10 participants, 8 eren dones i 2 homes en una edat compresa entre els 20 i els 32 anys. I a partir de les 9 les enquestes rebudes, podem concloure que 2 persones del grup havien estat anteriorment en almenys una de les dues galeries visitades i altres dues les segueixen en les seues xarxes socials.
Respecte a la freqüència amb la qual solen visitar exposicions d’Art Actual, 4 ho fan entre 0 i 2 vegades a l’any, 3 entre 3 i 5 vegades, i 2 més de 5 vegades. 5 d’elles transmeten que no sol controlar el temps quan veuen una exposició, 3 d’elles dedica més de 30 minuts i 1 menys d’aqueix temps.
Respecte a si lligen els textos que allí posen a disposició, 7 els lligen només ocasionalment i 2 els lligen sempre. No obstant açò 7 d’elles cerquen sempre informació relativa a les obres vistes una vegada han a acabat la visita i 2 mai ho fan.
Per a finalitzar, explicar-vos que després de l’experiència, els 9 mostren interès per repetirla amb nosaltres i per visitar de nou les exposicions proposades per LIAC Laboratori Itinerant d’Art Contemporan, comentant que el recorregut els ha fet replantejar-se el paper de les galeries com a productors de cultura contemporània i com a espais oberts a tots els públics.
Tags: Mediació cultural