Imagina Mislata. Fòrum Jove
Un projecte de participació posat en marxa per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Mislata i dinamitzat pel nostre equip de participació ciutadana.
Com en anteriors edicions, el principal objectiu del fòrum ha sigut obrir espais de debat i reflexió per a poder recollir les principals inquietuds i demandes de les i els joves de Mislata com a pas previ per a l’elaboració del futur Pla de Joventut Municipal (2022-2026).
Aquest fòrum jove s’ha materialitzat en la celebració de set trobades formatives i participatives en el Centre Jove del Mercat, on les i els joves d’entre 13 i 30 anys van analitzar, van debatre i van fer propostes al voltant de la formació, l’oci i el temps lliure, la sostenibilitat, la participació, la salut, la convivència i l’emancipació. En aquestes trobades es van incloure també espais de diàleg amb els responsables de les polítiques municipals (personal tècnic i polític) que van enriquir les reflexions col·lectives consensuades i van permetre a les i els participants conèixer com funcionen l’administració local i aprendre a participar en els assumptes públics.
Paral·lelament, es va obrir un altre procés participatiu i formatiu als IES del municipi. Aquest procés es va concretar en la programació de diferents espais de diàleg en aules de Quart de l’ESO i Primer de Batxiller, on es van tractar els mateixos blocs temàtics. Uns espais que es van tancar amb la celebració d’una gran trobada amb l’alcalde de Mislata, on les i els joves van poder exposar i compartir amb ell les seues necessitats i inquietuds.
Imagina Mislata ha sigut un projecte ambiciós que ha suposat el disseny i dinamització de 20 espais de trobada en el qual han participat quasi 400 joves de la localitat i en la qual es van formular més de 200 propostes consensuades que passaren a formar part d’eixe diagnòstic previ que servirà com a punt de partida per a la concreció de les futures polítiques municipals de l’Ajuntament de Mislata en temes de joventut. Temes com la preocupació per la salut mental, la desconnexió de la joventut dels assumptes públics, el foment de la mobilitat sostenible, la precarietat i incertesa laboral o la falta d’ajudes per a la formació van ser algunes de les principals necessitats i inquietuds al voltant de les quals van reflexionar les i els joves participants.