Imatges d’igualtat. Nous relats, nous cartells front al sexisme.
En aquest taller analitzarem d’una manera didàctica i lúdica com els elements formals (les tipografies, els colors, les formes o les fotografies) que construeixen i componen el llenguatge artístic dels cartells (informatius, socials, culturals, polítics, comercials, etc.) es converteixen per ells mateixos i en relació entre ells en transmissors d’idees i vehicles d’expressió d’un imaginari col·lectiu, de la representació simbòlica d’una societat o de les relacions de poder que s’estableixen en moments històrics concrets.
Centrarem la sessió a fer una reflexió conjunta de com hui en dia es continua transmitent idees, rols i valors que accentuen la desigualtat entre dones i homes a través del llenguatge dels cartells, construint relats històrics, culturals i identitaris que acaben normalitzant-se i acceptant-se per bona part de la societat. Abordarem aquests relats identificats a les imatges gràfiques actuals per a canviar-los i donar-los un nou significat, elaborant de manera creativa les nostres pròpies narracions visuals i artístiques.
DESTINATARIS
El taller està dirigit a persones adultes. També cap la possibilitat de realitzar una versió per a xiquets/es d’almenys 12 anys.
Nombre màxim de participants per sessió: 20/25 persones.
TEMPORALITZACIÓ
El taller tindrà una durada d’una hora i mitja.